SĂ REUȘIM ÎN PERIOADELE SEZONIERE NEFAVORABILE ȘI DE CRIZĂ ÎN VÂNZĂRI

Trebuie să luptăm împotriva părerii directorilor și a angajaților companiei că există perioade sezoniere nefavorabile vânzărilor.  

Este o părere atât de răspândită și mulți oameni sunt de acord cu această idee, încât nici nu-ți poți imagina că o asemenea perioadă ar putea să nu existe.
Demult s-a dovedit că vânzarea unui produs sau serviciu niciodată nu scade până la zero. Chiar și saniile și patinele se vând vara. Deși unii vânzătorii neagă acest fapt. Iar unii directori cred în această idee și își închid afacerea în timpul sezonului nefavorabil, pierzând, astfel, angajații calificați și profitul.
Spre exemplu, s-a observat că unele companii de ferestre se închid pe 1-2 luni în timpul iernii.
Același lucru se întâmplă cu cei care cred în faptul că se aproprie criza. Nevorbind că acest zvon este foarte convenabil pentru cineva. Cu siguranță, pot să vă spun că cei care nu cred în criză câștigă mai mulți bani decât atunci când nu se auzea nimic despre criză. Ghiciți de unde apar vânzările la cei care nu cred în zvonuri? Da, exact. La ei vin clienții concurenților. Un loc sfânt nu este niciodată gol.
Cum să învingem perioada nefavorabilă vânzărilor și criza? Este foarte simplu. Trebuie să faceți ceea ce concurenții Dvs. nu fac. Dacă concurenții nu lucrează iarna, Dvs. lucrați. Dacă concurenții cred în criză, Dvs., nu credeți. Dacă concurenții cred în zvonuri, Dvs. credeți doar în faptele verificate și demonstrate.
În perioada nefavorabilă și criză, CEL MAI IMPORTANT este să măriți numărul publicității eficiente, a apelurilor reci, întâlnirilor, distribuirii de pliante și orice alte mijloace. Luptați ca să vă faceți cunoscut, sau să nu vă uite nimeni. Iar atunci când se va începe perioada favorabilă vânzărilor sau criza va dispărea, concurenții Dvs. vor ieși din hibernare și vor descoperi că au pierdut o mare parte din clienți, care au venit la Dvs.
Sfat pentru vânzători: – Nu credeți în ideea că există o perioadă nefavorabilă sau criză! Concentrați-vă atenția spre un scop și mergeți spre acesta!
Sfat pentru conducători: – Nu credeți și nu acceptați scuzele vânzătorilor! Urmăriți statistica personalului din secția de vânzări și orientații spre scopul principal! Nu uitați că este posibil de câștigat mulți bani numai atunci când SINCER dorești să ajuți oamenii!
Cu respect, Veaceslav Bogdanov – trainer în vânzări.
2013 © Toate drepturile sunt protejate. Se interzice orice copiere neautorizată. Dreptul aparține companiei S.R.L. „Maestru în vînzări” (tel.: +37379411313)
0 0 votes
Article Rating
Поделиться:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments