CE ÎNSEAMNĂ PRODUCTIVITATE

Cum poți determina eficiența candidatului în timpul interviului?


De ce în timpul „crizei” si „în sezonul cu vînzări mici” este mai ușor să găsești angajați productivi?
De ce productivitatea este primul factor în selectarea candidaților?
Prin ce se deosebesc oamenii productivi?
Unde să cauți angajați productivi?

Așadar, să începem cu o definiția cuvântului „productiv”. Iată ce este scris despre cuvîntul acesta în dictionarul explicativ:
PRODUCTIV: Care produce (mult), care aduce beneficii. Care formează multe derivate.
Aceastea sunt definițiile cuvîntului „productiv”, pe care le vom examina detaliat. Mai simplu spus, cum putem identifica persoana care este capabilă de a obține rezultate bune în viață și să finalizeze cele începute.
Anume capacitatea de a finaliza lucrurile începute, îi deosebesc pe candidații productivi de cei neproductivi.

Candidatul poate avea două sau trei studii superioare. În acelaș timp, el poate începe sau schimba ceva în viața lui. Dar numai capacitatea de a finaliza cele începute, este calitatea esențială a persoanei productive. Noi nu mâncăm pîinea coaptă pe jumătate. Noi nu mergem cu automobilele neterminate de uzină. Nu ne culcăm sub cuțitul chirurgului, care n-are operații finalizate cu succes și pacienti sănătoși. Și apropo, atunci când alegem un chirurg, noi nu-i verificăm diploma de studii medicale. Dar verificăm cu atenție numărul de pacienți sănătoși.

Exemplu a unei persoane neproductive: Primim la lucru un cofetar neproductiv. El are o diplomă excelentă cu note bune. În timp ce lucrează, el își îndeplinește bine obligațiile. El face torte și prăjituri foarte frumoase, dar oamenii care le-au cumpărat prima dată, mai mult nu le cumpară. Și se află că cliențiilor noștri nu le plac caracteristicile gustative ale patiseriilor produse de acest cofetar. Adica, produsul nu este valoros pentru clienții noștri. Aflând toate detaliile, aflăm că cofetarul acesta ține prea mult în cuptor aluatul pentru patiserii. Veniturile totale ale companiei suferă, și înțelegem că studiile cofetarului nostru nu-l ajutâ în prepararea prăjiturilor, pe care oamenii le vor cumpăra totdeauna.

Și veți observa că întotdeauna la angajații cei neproductivi, ceva nu le merge. Și, de cele mai multe ori, nu au capacitatea de a finaliza lucrurile începute. Chiar dacă vom verifica totdeauna, ca cofetarul neproductiv să scoată la timp aluatul din cuptor, oricum vor aparea alte probleme cu neterminarea altor lucruri începute. El nu este în stare să finalizeze.

Noi am observat că nici instruirea corespunzătoare nu poate remedia această situație. Atunci de ce ar trebui să ne uităm la studii? Acest lucru ne sugerează ideea ca, chiar absolvenții cu studii superioare, nu întotdeauna sunt capabili să obțină rezultate bune.

Este mai ușor să instruiești un angajat productiv, decît să aștepți rezultate de la cel instruit.

Exemplu a unei persoanei productive: Primim la lucru un manager în vânzări, care trebuie să vîndă automobile. Din păcate, managerul nostru nu prea cunoaște automobilele, dar are o mare dorință de a se instrui în domeniul acesta. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, el învață totul despre masini si începe să vândă. El face întotdeauna tot posibilul și imposibil pentru a finaliza o tranzacție cu un client potential. Știți de ce el se străduiește să finalizeze tranzacția? Pentru că aceasta este cea mai importantă calitate a unui angajat productiv. După un timp, el întrece cifra de vânzări managerilor neproductivi, care demult vând în compania noastră. Cifrele lui de vânzări sunt în creștere și el este mereu deschis pentru o instruire nouă.

De asemenea, s-a constatat faptul că, în timpurile cele mai dificile pentru companie, angajații productivi sunt cei care mențin întreaga companie în stare bună. Și dacă doar directorul companiei este productiv, atunci toate funcțiile cheie sunt efectuate de către director. Din cauza aceasta, este foarte important ca în fiecare întreprindere să fie întotdeauna o mulțime de angajați productivi.

În timpul „Crizei” si ” în sezonul cu vînzări mici „, unele companii și organizații se închid pentru un timp scurt sau pentru totdeauna. Aceasta înseamnă, că în acest moment angajații productivi ai acestor companii, sunt în căutarea unui nou loc de muncă. Din aceasta reese că acesta este un timp foarte bun pentru noi. Pentru acei care nu cedează în fața greutăților și știu cum să le depășească. Oamenii productivi trebuie să fie cautați întotdeauna. Și nu exclud faptul, că verificarînd acum poșta electronică, vom găsi un CV al candidatului productiv. Ține-ți minte că oamenii productivi se deosebesc prin lucrurile finalizate.

Acum a rămas numai să-i putem deosebi pe cei productivi. Pentru a avea întotdeauna instrumentele necesare care te vor ajută la recunoașterea candidaților productivi, ÎNSCRIE-TE la training în compania MAESTRU ÎN VÎNZĂRI, intitulat „O nouă viziune la angajarea personalului”. Înscrieți-vă acum la urmatorul training.Sunați: 079411313

Unde puteți să găsiți oameni productivi

Cel mai bine e să-i cautați pe cei productivi acolo, unde de la oameni se cere și li se permite ca să înceapă, să schimbe de sinestătător și, cel mai important, să finalizeze treburile. Cele mai recente cercetări statistice, au constatat că angajații productivi apar de cele mai dese ori în localități mici (sate și orașe mici). Dar aceasta nu înseamnă că în orașele mari nu apar oameni productivi. Ei apar. Numai că în localitățile mari, de multe ori se întâmplă, ca productivitatea lor să fie presată și, deseori, nu li se permite să fie obținută.

Oamenii productivi se nasc și se educă în familii productive. Și atunci cînd vreți să știți mai mult despre candidat și familia lui, veți afla că familia lui e de o productivitate ridicată.

Productivitatea – este un magnet care atrage numai oameni productivi.

Prietenii angajaților productivi adesea sunt și ei productivi. „Spune-mi cine sunt prietenii tăi și voi spune cine ești tu”. Acest proverb va ajuta în găsirea oamenilor productivi. Testați angajății, cu ajutorul unor instrumente speciale, le puteți obține la trainingul de selectarea personalului „O nouă viziune la selectarea personalului.” Identificați productivii și priviți la cei din jurul lor. Sunt sigur, că printre prietenii lor vor fi personalități productive. Aflați dacă ei doresc să lucreze în compania dumneavoastră. Testați toate celelalte calități necesare pentru a lucra în compania dumneavoastră. Apoi aplicați maiestria dumneavostră în gestiunea companiei.

Prezentarea – video interviului de productivitate

În companiile care prosperă, sunt multi angajați productivi. Compania a devenit prosperă, nu pentru că compania are un produs exclusiv sau unic, nu pentru că magazinul companiei este la un loc favorabil și nu pentru că compania are un birou modern.

Principalul factor de prosperitate al intreprinderii este ECHIPA PRODUCTIVĂ.

0 0 votes
Article Rating
Поделиться:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments