6 MOTIVE DE CE PREZENTAREA NU VINDE

⁉ Foarte des, persoanele implicate în vânzări se confruntă cu problema că prezentările lor nu vând întotdeauna sau nu vând deloc. Iată câteva dintre principalele motive pentru care prezentarea nu a vândut. ⁉

1⃣   Prezentarea nu a fost adaptată pentru clientul existent.

Agenții de vânzări insuficient instruiți creează prezentări pe baza experiențelor de suuces altor agenți de sau din prezentările lor de succes sau celor nereușite. Și se întâmplă ca o astfel de prezentare să lucreze la un client nou și se întâmplă să nu lucreze.

FIECARE PREZENTARE TREBUIE „ASCUȚITĂ” PENTRU FIECARE CLIENT. Prezentare personalizată.

✔ Și apare întrebarea: „Cum să înțelegem ce să punem într-o prezentare, astfel încât să funcționeze cu un anumit client?”

Și de aici urmează următorul motiv pentru care prezentarea nu vinde.

 

2⃣   Vânzătorul nu a aflat sau nu și-a dat seama pe deplin de problemele și durerile pe care clientul real dorește să le rezolve cu ajutorul produsului sau serviciului pe care îl vinde vânzătorul nostru. Adică, următorul motiv este nevoile clientului au fost insuficient clarificate. Pe baza nevoilor clientului trebuie pregătită orice prezentare.

Și acest lucru ridică o altă întrebare: „Ce se întâmplă dacă clientul nu vrea să vorbească despre problemele sale?” sau „Dacă nu este sociabil?” sau „Ce întrebări ar trebui să le adresați potențialilor clienți pentru a afla problemele lor?”

Și de aici vine un nou motiv de ce prezentarea nu vinde.

 

3⃣   Nu există o relație de prietenie între client și vânzător, deci clientul nu vrea să-i spună vânzătorului despre problemele sale. Într-un mod simplu, clientul nu are încredere în vânzător.

Și aici din nou întrebarea: „Cum să stabiliți relații de prietenie cu clientul, astfel încât acesta să aibă încredere în voi și să vă povestească despre durerile și dificultățile sale?”

Pentru a aborda această problemă, există un set dedicat de exerciții practice și date teoretice pentru a ajuta oamenii din vânzări să facă față acestor situații.

Vezi descrierea cursului deschis de vânzări

 

4⃣   Următorul motiv pentru care prezentarea nu vinde este utilizarea cuvintelor pe care clienții nu le înțeleg în prezentare. Clientul nu trebuie să cunoască tot vocabularul din zona dvs. Și bineînțeles, pentru a nu părea un prost, clientul nu admite că ceva ce ai spus nu a fost înțeles de el. Din acest motiv, clientul fuge cel mai adesea de vânzătorii „inteligenți”. Încercați să vindeți unui elev de clasa întâi o carte care nu are imagini.

 

 5⃣   Un alt motiv este lipsa unei demonstrații în prezentare.

Dacă vindeți cârnați, dații de probă clientului. Dacă vindeți servicii de curățenie, arătați pe un obiect cât de curat va fi când lucrați cu el. Acest lucru va face mai clar pentru client ce cumpără.

 

6⃣   Și un alt motiv pentru care prezentarea nu vinde este eșecul vânzătorilor de a utiliza principiul transmiterei treptate de informației către client.

Încercați să spuneți în cuvinte „Cum funcționează motorul cu ardere internă” unui client care nu a studiat bine sau a terminat școala până în clasa a cincea. Sau oferiți unui elev de clasa întâi o carte despre fizică și vedeți cât de mult înțelege din acest manual. Prezentarea trebuie să fie treptată și să înceapă puțin sub nivelul de educație la care a ajuns clientul. Dacă începeți la un nivel inferior, nu este rău. Principalul lucru nu este bine să începeți prezentarea de la un nivel superior.

 

Acum, pentru a rezuma, vom descrie pe scurt din ce ar trebui să conste o prezentare care vinde:

💥 Prezentarea trebuie pregătită special pentru un anumit client și pe baza nevoilor acestuia.

💥 Înainte de prezentare, agentul de vânzări a trebuit să afle nevoile, durerile și dorințele clientului.

💥 Chiar înainte de începerea prezentării, ar trebui stabilită o relație mai caldă și mai prietenoasă între client și vânzător.

💥 Utilizați cuvinte accesibile și foarte simple în prezentare.

💥 În timpul prezentării, vorbește mai puțin și arată mai mult, dă exemple din viață.

💥 Prezentarea trebuie să fie treptată. De la cel mai scăzut nivel de educație până la ceea ce are nevoie un client pentru a înțelege și a cumpăra produsul dvs.

 

⁉ Care este părerea ta despre asta? Scrieți în comentarii 👇

⁉ Ce crezi că este de prisos în lista de mai sus? Comentează mai jos 👇

⁉ Cine vrea să învețe cum să creeze cele mai bine vândute prezentări? 

 

Înscrieți-vă pentru un curs deschis de vânzări care începe foarte curând.

 

Înregistrați-vă la telefon +373 79411313

5 1 vote
Article Rating
Поделиться:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments