CUM SĂ MĂRIM EFICIENŢA PREZENTĂRII

PREZENTAREA – reprezintă o etapă a vînzării, cu scopul de a ajuta. Ajutor în urma căruia cumpărătorul va face o alegere reușită. Vorbind simplu aceasta este o instruire, unde cumpărătoruleste un student iar vînzătorul are rol de profesor. 

Cercetînd diferite metode de instruire, au fost expuse trei bariere, care îl împiedică pe student să înţeleagă şi să folosească materialul studiat. Aceleași bariere îl împiedică pe cumpărător să facă o alegere corectă şi tot ele sunt o piedică pentru vînzător în transmiterea mai clară a informațiilor cu privire la vînzarea unui produs sau a unui serviciu. Care totuşi sunt aceste bariere?

Prima barieră e lipsa de demonstrare. Dacă dvs. vindeţi ferestre, atunci alături trebuie să aveţi o fereastră gata făcută. Dacă dvs. vindeţi automobile, trebuie să arătaţi un automobil adevărat. Dacă dvs. prezentaţi un ruj, atunci arataţi acest ruj. Dar ce trebuie să faceţi atunci cînd vindeţi un serviciu? Despre aceasta foarte detaliat puteţi afla la trainingul MAESTRU ÎN VÎNZĂRI.

 

A doua barieră e lipsa gradării. De exemplu, dacă un copil de clasa întîi va începe a studia aşa obiect ca fizica, aceasta va fi pentru el un nivel foarte înalt. Orice informaţie trebuie transmisă treptat şi pe gradiente.
A treia si cea mai importantă barieră este cuvîntul neînţeles sau înţeles greşit. Amintiţi-vă, că uneori citiți un afiș publicitar și nu înţelegeţi ce promovează. Aceacta se întîmplă doar pentru că aţi citit un text unde a fost un cuvînt neînţeles de dvs. Deseori “profesionaliştilor” le place să folosească în prezentările lor termeni speciali, astfel ei cred, că aceasta e super. Clientul, care în timpul prezentării se enervează, adoarme, se simte prost sau fuge – acesta este acel client, care a auzit unul sau mai multe cuvinte necunoscute. Aceste bariere le-a găsit şi le-a descris savantul şi cercetătorul american Ron Hubbard.
* Cum să vinzi la prezentare?
* Cum să creezi o prezentare, care va fi interesantă pentru toţi?
* Cum e corect să parcurgi toţi paşii în vînzări?
Despre aceasta şi mute altele veţi cunoaşte, comandînd un training corporativ de vînzări MAESTRU ÎN VÎNZĂRI.
ŢINEŢI MINTE ca să cîştigi mulţi bani, se poate, doar atunci cînd doreşti sincer să-i ajuţi pe oameni.
Cu stimă , Veaceslav Bogdanov
0 0 votes
Article Rating
Поделиться:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments